keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Jumittavaa jengia Nkhata Bayssa

Vihdoin paasin siihen Ilala ferryyn! Enka ehka mee toiste... Lautta oli perinteisesti noin 12 h myohassa joten Likomalta lauttaan siirtyminen tapahtu n. klo 2 aikaan yolla. Snadisti kuumottavaa kun ensin piti puskea vakisin tiensa pikkuveneeseen (22 persons only lukee kyljessa), jossa on noin 35 ihmista ja sata sakkia erilaisia tarvikkeita. Ensin kahlaa veteen lannetta myoten, vaatteet markana ja rinkka selassa ja sit viela pitas paasta siihen veneeseen. Ja sit se vene ajaa ison veneen kylkeen, josta ponnistat muutamat portaat sisalle. Sitten kun viela pusket ja astut ihmisten yli pari kerrosta ylemmas niin huh, olet 1. luokassa. Kansipaikka, jossa baari, ravintolasta saa ruokaa, patjan voi vuokrata, kaariytyy makuupussiin ja nukkuu mukavasti. 2. luokassa voi kyeta olemaan paivasaikaan, mutta yota en viettas kun ase ohimolla. Ja mut sais jo ampuu jos joutuisin 3. luokkaan. Tosin samalla veneella tuli 4 pikkuhippia jotka olivat sitten viettaneet yon siella 3. luokassa. Kai ne yritti esittaa urheita ja sanoivat etta ihmiset kuitenkin huolehtii siella toisistaan! Varmaan ihan totta, jos vaan kestaa ne torakat, hajun, paskan, hien, ahtauden ja muun hauskuuden. Ja tosiaan, kun 1. luokkaan vaan paasee niin kaikki hyvin, mutta voi ziisus en oo ikina kokenu mitaan vastaavaa kun yrittaessa paasta ULOS sielta veneesta. Saavuttiin Nkhata Bayhin ja veneen purku ja tayttaminen on sellanen kaaos etta en oo elaissani nahny. Jengia puskee ja hyppii ylemmista kerroksista, tavaraa heitellaan mista vaan ikina kyetaan ja se ainut lastauslaituri ja oviaukko on totaalisessa kaaoksessa. Vahvimmat selviaa. Me heitettiin kamat kakkoskerroksesta laiturille ja tehtiin virhe kun ei hypatty ite perassa. Sen sijaan kirjaimellisesti ryomittiin vakivalloin 3. luokan lapi ulos. Siella ei oo happee, kaikki huutaa, hiki valuu, tavaraa tyonnetaan sisaan ja ulos. Oh my God! Jotenkin ja jostain syysta kuvittelin etta toi lauttahomma on jotenkin organisoitu, mutta jouduin vain toteamaan oman tyhmyyteni jalkeempain. Mika taalla on organisoitu?

Tehtiin toinen virhe ja majoituttiin eka Big Blue nimiseen mestaan, jossa oli paskanen bungalowi ja kaikki wannabe hipit, jotka dokaa aamusta seuraavaan aamuun. Kallis ruoka ja jokseenkin erikoinen henkilokunta. Tarkotus oli olla vaan 3 yota koko Khata Bayssa ja jatkaa Livingstoniaan, mutta onneks paatettiin vaihtaa mestaa ja jaada pidempaan. Nyt asutaan paratiisissa eika makseta kun 50 senttia enemman yosta. Kavelymatka kylille vaan on huomattavasti pidempi mutta ei tunnu missaan. Mullahan ei myoskaan olis kiire mihinkaan mutta haluun viela Livingstoniassa kayda Chrisin kanssa, joka jatkaa sit Tansaniaan ja ma taas tuun takasinpain etelaan.

Nkhata Bay on kylla aivan ihana elavainen kyla, johon on helppo unohtua olemaan. Ja kaikesta paatellen seka kuullen useimmille nain on kaynyt. Taa on ehkapa Afrikan Goa tai Koh pangan... Jengi jaa jumiin.

1 kommentti:

  1. Mua ahdisti ryysis jo ihan perinteisellä Eestin laivalla kesällä ja mietin, että "mitä jos tulisi Joku Tilanne päälle, niin nää mummot ja niiden kapsekit - Evoluutio hoitais ne ekana" ja asemoin oman possen paremmille pelastaumisreiteille ja päätin mitä otetaan käsveskaan jos jotain käy.

    VastaaPoista