tiistai 21. syyskuuta 2010

Likoman saari ja Dr. Kumbalotta

Likoman saarella meidat otti vastaan rennoimmat immigration officerit ikina. Viisumi tuli etta napsahti gin tonicin ja reggaen kera.

Majapaikka Mango Drift oli myos kaiken rennon olemisen kehto - niitahan taalla tuntuu riittavan. Lammin suihku, ihana biitsi, siisti huone, aina vessaopaperia, taivaallisen hyva ruoka ja mukavia ihmisia..ainakin jotkut...paitsi toinen manageri uk bitch joka vihas mua jostain syysta. Mutta ihan sama. Merivedessa polskimisen jalkeen jarvivesi oli taivaallista, lamminta ja oikeesti raikastavaa.

Saarella on pari rentoa pikkukylaa, vuoria ja kivisia polkuja, joita dallatessa hikee pukkas, kylaan per suunta olikin sellanen 45 minuuttia tarpomista. Viikon toiseksi kohokohdaksi nousi bao pelin opettelu, jossa oon jo aika hyva, hakkasin jopa master Danin - eli opettajani ja Mango driftin tyontekijan.

Hauskana pikku juttuna mainittakoon myos etta loysin baarin kirjahyllysta ja luin Hynysen kesamies kirjan - periaatteessa ihan paska, mutta valilla sai nauraa kovin suomalaiselle aijarokkimeiningille. Kun lainasin sita niin omistaja sano etta toi jaba joka on kirjan kannessa ja jatti sen sinne, oli ite siella - han oli tajunnu vasta jalkeenpain. Kerroin etta on kovin kuuluisa starba suomesta ja olivat ihmeissaan. Mutta mita Hynynen teki Malawissa??? :D Varmaan kyl ihan samaa kun makin mut silti outoo visioida se Mango Driftiin...

Bao pelin lisaksi saarelta jai kateen paljon malawilaisten taikauskosta ja noituudesta. Valilla oli jopa vaikee pitaa pokkaa kun Dan kerto ihan tosissaan naita juttuja mita kaikkee voi tapahtua ja miten torjutaan noitia ja mita ne tekee ja sen sellasta. Kuten etta joku voi noitua esim. pienen pojan tulemaan sun luo yolla ja se ottaa sun paan ja pelaa silla jalkapalloa ja aamulla sa heraat kun on hirvee hedari. Ja sit jos yolla et saa noitien takia unta ja naat jotain valoja niin voi esim. polttaa ruohoo ja noidat kun haistaa sen, niin ne ei tuu sisalle enaa. Kaikki kuolemat ja onnettomuudethan johtuu myos paaosin siita etta uhri on noiduttu tms.. Etta sellasia... Ja hammentavaa miten kasikadessa kulkee kristinusko ja naa noitahommat.

Dr. Kumbalotta on kuuluisa noitatohtori Likomalla. Sen luo tullaan aina tansaniasta ja mosambikista asti hakemaan apua. Viimeistaan siina vaiheessa kun tavallisesta sairaalasta ei saa apua tarpeeksi tai oikeanlaista hoitoa. Tohtori oli sellanen 150 cm pitka ja 65-vuotias rastapaa, hauska veikko. Oltiin valmiiksi mietitty mita silta kehtais kysya ja mahan aattelin jos se osais sanoa mista ma saan aviomiehen. Paljastu jalkeenpain etta en ollu eka valkonen muija joka tan kysymyksen keksi..mistahan johtuu. Chris puolestaan halus neuvoa, kun silla hajoo tai katoo kaikki kamat. Ekalla kerralla seurattiin kun ryhma toiselta saarelta oli tullut hakemaan apua kun heidan perheenjasenensa on ollut monessa sairaalassa mutta hoito ei toimi. Kumbalotta pyysi tuomaan tyypin omaan sairaalansa, muuten han kuulemma kuolee. Oltiin vahan jarkyttyneita, mutta toisaalta myohemmin todistettiin etta noitatohtori hoitaa hommat suht kasikadessa laaketieteen kanssa ja tietaa myos omat rajallisuutensa. Yksi nainen mm. kannettiin sielta paareilla oikeaan sairaalaan.

Toisella kerralla kun lahdettiin hakemaan naita vastauksia ongelmiin ja seuraamaan luvattua seremoniaa, siella oli toinen noitatohtori seka oikea laakari Mosambikista, jotka rumpujen ja laulujen ja transsin kera toivotettiin tervetulleeksi hakemaan oppia Kumbalottalta. Saatiinki sitten erilaisia jujuja (soppeli sana suomalaiselle, mutta lausutaan taalla zuzu) joilla aviomiehen pitas loytya. On lotionia ja jotain jauhoa, jalkimmaista saan tosin kayttaa vasta Suomessa. Mutta lotionilla pitas lahtee ja oon vaan onnekas ja voin valita kenet haluan. Ja se kuulemma loytyy ennen kun tulen Suomeen. Taman tarkempaa tietoa en saanut mutta fair enough! Lotionia vaan iholle ja avot! Chrisillakin jauhoo taskut taynna aina kameran linssissa asti - mutta ei salettiin pollita ei!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti