sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Surviving Nairobbery

Huh, perilla ja nyt jo kokenut viikon tarpeiks... mitahan tanne pitas kirjottaa? Ajatuksenvirtaa vissiin kun ei oo varaa jaada pohtimaan nettikahvilassa...

Jotenkin oli hyvat merkit ilmassa (sit kuitenkin) lahtiessa kun upgreidasivat mut business luokkaan valilla istanbul-Nairobi. Kone oli tays ja meitsi viimisena tiskilla. Harmi ettei shampanja maistunut talla kertaa. Nairobissa vastassa oli Krissen hoitama luottokuski (kiitos Hannes ja Jassu kontaktista muuten!!!) ja ei nain ollen ollut ongelmia loytaa Hotel Africana, ehkapa parhaat paivansa nahnyt shithole, jossa tosin yllatyksekseni tuli aamulla lamminta vetta! Ja viela hiustenpesupaivana which is nice. Ja jos vessapaperi loppuu niin onneks voi kayttaa Lonely Planetia. Once again se on aivan paska, vaarassa ja vanhaa tietoo taynna. Africanassa ekan yon nautin viereisen yokerhon livemusasta aamu klo 5.30 asti ja sit klo 7 alkokin jo kirkonmenot. Etta oli aika jannaa noin liskojen kera muutenkin. Seuraavana yona loysin onnekseni paremmat korvatulpat.

Mun pokkeroinen eilisaamu oli muutenkin aika janna. Vahan ehka lahdin hostellista vaaraan suuntaan, yrittaen kuitenkin nayttaa silta etta tiedan mita teen. Se oli kuitenkin haasteellista kun huomasin etta en oo nahny yhtaan valkosta naamaa ja jotenkin alkaa oleen entista rupusempaa ja mua kyylataan antaumuksella. Olin jo valmiina vetaan sokan irti faijan antamasta personal alarmista. Mut onneks ei tarvinu. Menin sisaan yhteen liikkeeseen ja kysyin tytolta neuvoa ja katto mua sen nakosena, tosin ystavallisesti, etta nopeesti **&%^%uun taalta, you are very down...you have to go up. Ja mahan lahin. Kuulin vaan sen jalkeen etta NEVER GO TO RIVERDOAD, VERY DANGEROUS. No en mee enaa lupaan.

Eilen tapasin lokaalin Richardin. Tour guide tottakai. Menin sen kanssa bisselle ja kuulemaan myyntipuhetta tuhannesta ja yhdesta eri tourista. Kun sain sen vakuuttuneeks etta I'm not very good business for you, se varmaan ajatteli etta vaimoks sitten. Noh, oli miten oli, ihan kiva aija eika muitakaan kavereita niin vietin sen kanssa paivaa lokaalibaareissa juoden bissee ja syoden lokaaliherkkuja (vuohta ja ugalia) ja kuunnellen livemusaa. Nakematta ainuttakaan valkosta naamaa edelleenkaan ja kavellen yolla Nairobissa. Tietenkin jouduin tehda vahan toita vakuuttaen myos etta I'm not very good wife either ja on poikaystavaa ja silla lailla. Mutta oli kivaa ja mielenkiintosta. Nairobi on mainettaan parempi. Enka tajuu etta taalla ei oo turreja?? Tai sit ne piileskelee jossain hotellissa vaan. Mut mie tykkaan. Niin ja niille jotka haluu joskus kokea safarin niin suosittelen Keniaa. Taa on paljo halvempi kun mm. Tansania. Makin ehka joudun palata joskus koska pohjoiseen Lake Turkanaan ois saanu all inclusive 8 paivan retken 540 dollarilla ja camping safari Masai Maraan on 100 dollaria paiva. DAMN!

Sen verran annoin Richardille periks etta buukkasin yhden tourin tahan aamuun. Ja se oli Kiberan slummi. Jos joku ei tieda mika se on niin kvg = kato googlesta. Sinne sitten kahden kytan ja Richardin kanssa. Muuten ei oo mitaan menemista ellei haluu vahintaan tulla ryostetyks tai kuolla. Vaikeeta kuvailla. En oikein tieda mita sanoa. Vaikuttavaa, antoisaa, jarkyttavaa, toiveikasta, hauskaakin, uskomatonta... Mutta niin vaan totta. Jokaisen pitas nahda ja oivaltaa jotain.

Huomenna jatkan matkaa Lake Naivashaa kohti. Tanaan toivon viela nakevani Krissen, jos se ehtii, illalla bissella ennen kun se on lentamassa Ruandaan.

Etta sellasta. Tassahan tuli paallimmaiset. Moiiiiii.

2 kommenttia:

  1. Tää on just hyvä, että kirjotat alusta asti-heti tuntuu, että oot aavistuksen lähempänä. Ja tekstaritkin tuli nätisti perille! Ja nekin jo ehti naurattaa :) Ole silti varovainen, älä köpötä liikaa väärille teille. Mutta vaikeissa tilanteissa Madonnan ja neekerin itsevarmuudella eteenpäin!

    VastaaPoista
  2. Hyvä Meri!
    Kylläpä täällä koti-Suomessa pelottaa lukeA SEIKKAILUISTASI.
    Pyydämme sinulle enkeleitä mukaan joka retkelle ja askeleelle. terv.Pirjo-täti

    VastaaPoista