perjantai 13. elokuuta 2010

Valaskuolema

Kun edellisessa blogikirjoituksessa toivoin nakevani pian valaita niin en kylla tarkottanu sita "pienta" raukkaa joka vahingossa joutui laskuveden uhriksi ja jai rannalle. Sehan nimittain tarkoitti kylalaisille useita tonneja ruokaa. Machetet, kirveet ja puukot vaan heilu kun tuhannet ihmiset ryysas rannalle ja teurasti sen silta seisomalta. Oli aika villi meininki ja kuvottava haju...Mutta lihaa jaettiin jokaiselle kynnelle kykenevalle ja juhlat jatku iltaan asti. Siita moni perhe syo varmaan viikon verran.. Mutta onhan se tietty lankkarille vahan brutaalia katottavaa. Tosin eihan taalla olis ollu muutenkaan mitaan mahdollisuuksia pitaa sita elossa ja hinata takasin mereen. Circle of life. Niinhan se menee. Kun jatkettiin matkaa siita rannalta niin nahtiin toinen valas merella, luultavasti teurastetun mutsi. Jussi ois halunnu ostaa sita lihaa ja oisin kyl ekaa ja vikaa kertaa elamassani voinu maistaakin. Mut se jotenkin jai, yhella noiden frendilla sita on/oli, joten viela voi olla mahiksia.

Huomenna lahdetaan reissuun viikoks kun Jussilla ja Rominalla on lomaa. Tai Rominalla ke asti, mutta Juban kanssa jatketaan siita viela. Meilla oli suunnitelma a ja b ja nayttaa silta etta suunnitelma b otetaan kayttoon. A ois ollu varsin villi, real frontier and rural part of Mozambique, Reserva de Niassa, Tansanian rajalla johon juuri kukaan ei koskaan mene eika paase, kun sinne ei oo ees kunnon teita eika mitaan...Siella on siis luonnonpuisto, johon ainoastaan okyrikkaat jenkit ja venalaiset lentaa yksityiskoneilla ampumaan elefantteja tai muita villielaimia ja maksaa yhdesta siella vietetysta yosta jo tuhansia dollareita. Rominalla ja Juballa on siella frendeja joten oltais paasty sniikkaamaan camping meiningilla ja halvalla... mutta niista ei nyt kuulunut tahan hataan, joten plan b - joka ei sekaan ole ollenkaan huono - on tasta viela ylemmas pohjoseen Panganen paradise beach muutamaksi paivaksi ja sit sellanen toinen luonnonpuisto (en muista nimee), jossa kuulemma oisin ikkunat helisee leijonien karjunnasta ja pihalta voi loytaa aamulla leopardin jalkia. Eli eipa valittamista siinakaan! Kerron varmaan sit miten meni ja mihin paadyttiin. On the road again!

1 kommentti:

  1. Moro, no voi ei, poor whale. Hauskaa viikonloppua ja keep on writing, on ihanaa lukea mita kaikkea sulle koko ajan tapahtuu siella Afrikassa
    Linny

    VastaaPoista